Op deze pagina ga je week na week de geschiedenis van ons Chantal-bier vernemen. Kom dus regelmatig een kijkje nemen, het loont de moeite.

  1. Voorjaar 2021: In volle coronatijd en lockdown moet het bestuur de koppen bij elkaar steken om in 2022 het 75-jarig jubileum van de club te vieren. Op zoek gaan naar een originele insteek is blijkbaar niet simpel, tot Jochen Dillen, kersvers bestuurslid, op de proppen komt om een eigen bier te brouwen of te laten brouwen. De kogel is door de kerk, maar hoe pakken we dit praktisch aan?
  2. Zomer 2021: Via Jochen komen we in contact met de Hoevebrouwers in Zottegem. Zij hebben in het verleden reeds verschillende malen een bier op maat gemaakt voor andere verenigingen. De zaakvoerder stelt voor om een afspraak te maken voor een proefbrouwsel dat naar onze smaak kan aangepast worden. We besluiten om met enkele bestuursleden een B & B te boeken in de buurt, want een Bob vinden we niet. Ook taxi’s worden op de kosten van de bestuursleden vastgelegd, zodat transport van B & B naar de brouwerij vlot kan verlopen. Dag van afspraak is maandag 15 november.
  3. November 2021: